Efter terrorangreb: Statoil opretter sikkerheds- enhed

Det blodige terrorangreb på Statoils gasanlæg i Algeriet tidligere på året har nu fået energiselskabet til at oprette en særlig sikkerhedsenhed.
AF THOMAS BO CHRISTENSEN

Statoil går ind i kampen mod terror.

Sådan beskriver flere medier selskabets sikkerhedsindsats, som energikoncernen nu sætter turbo på i kølvandet på et terroranslag i Algeriet tidligere på året, hvor flere af Statoils medarbejdere på et gasanlæg blev dræbt.

Siden angrebet har Statoil internt undersøgt, hvad selskabet kan gøre for at undgå lignende situationer, og svaret er bl.a. en helt ny sikkerhedsafdeling samt en fordobling af antallet af sikkerhedsmedarbejdere i Statoils internationale division.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Statoil vil også skrue op for mandskabet i andre divisioner og har samtidig sat Helga Nes - som har en lang lederkarriere i koncernen bag sig - i spidsen for sikkerhedsindsatsen.

”Ansættelsen (af Helga Nes, red.) og de organisatoriske ændringer er en del af en bredere respons fra Statoil til tragedien,” udtaler selskabet i en meddelelse, skriver Reuters.

Gasanlægget i Algeriet, som blev angrebet af islamiske terrorister i januar, er ejet sammen med britiske BP, og ifølge Statoil har selskaberne sammen gennemgået sikkerheden på anlægget efterfølgende. Det har betydet, at produktionen har været delvist ude af drift siden februar og med meget få ikke algeriske medarbejdere tilstede.

”Foreløbig er vi tilfredse med processen, men vi er nødt til at tage os tid til at færdiggøre alle tiltag, før personalet kan vende tilbage,” lød det videre fra selskabet, refererer Reuters.

Statoils interne undersøgelse er endnu ikke helt færdig, og den endelige rapport vil først blive præsenteret for selskabets bestyrelse i midten af september, hvorefter den vil blive offentliggjort.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også