Statoil investerer 575 mia. de næste fem år

Norske Statoil vil i løbet af de næste fem år investere flere hundrede milliarder. Selvom væksten forventes at blive størst i udlandet, vil den norske sokkel være kernen i Statoils satsning, skriver Dagens Næringsliv.
AF KATRINE GRØNVALD RAUN

600 milliarder NOK. Så mange penge regner Statoil med at skulle investere de kommende fem år. 19 mia. NOK i år og omkring 21 mia. NOK de næste fire år, fortæller Statoils finansdirektør Torgrim Reitan ifølge Dagens Næringsliv, hvor investorer og analytikere i disse dage besøger virksomheden for at lære mere om den norske sokkel.

Ambitionen hos olieselskabet er at øge produktionen fra 2 mio. tønder olie om dagen til 2,5 mio. tønder om dagen i 2020. Og selvom væksten hovedsageligt forventes at være i udlandet, så er Norge fortsat kernen i Statoils satsning:

"Væksten kommer hovedsageligt fra de internationale aktiviteter, hvor vi næsten skal fordoble produktionen i denne periode, men vi øger også produktionen i Norge, hvor vi planlægger at producere omkring 1,4 mio. tønder olie per dag i 2020," siger Torgrim Reitan til Dagens Næringsliv, der understreger, at de kommende investeringer er nødvendige for at kunne leve op til ambitionerne i 2020.

Siden Statoil i 1971 begyndte sit arbejde med olie og gas, har virksomheden ifølge finansdirektøren bidraget med 9.000 mia. NOK i indtægter til den norske statskasse.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs