EnergiWatch

Statoil investerer 575 mia. de næste fem år

Norske Statoil vil i løbet af de næste fem år investere flere hundrede milliarder. Selvom væksten forventes at blive størst i udlandet, vil den norske sokkel være kernen i Statoils satsning, skriver Dagens Næringsliv.

600 milliarder NOK. Så mange penge regner Statoil med at skulle investere de kommende fem år. 19 mia. NOK i år og omkring 21 mia. NOK de næste fire år, fortæller Statoils finansdirektør Torgrim Reitan ifølge Dagens Næringsliv, hvor investorer og analytikere i disse dage besøger virksomheden for at lære mere om den norske sokkel.

Ambitionen hos olieselskabet er at øge produktionen fra 2 mio. tønder olie om dagen til 2,5 mio. tønder om dagen i 2020. Og selvom væksten hovedsageligt forventes at være i udlandet, så er Norge fortsat kernen i Statoils satsning:

"Væksten kommer hovedsageligt fra de internationale aktiviteter, hvor vi næsten skal fordoble produktionen i denne periode, men vi øger også produktionen i Norge, hvor vi planlægger at producere omkring 1,4 mio. tønder olie per dag i 2020," siger Torgrim Reitan til Dagens Næringsliv, der understreger, at de kommende investeringer er nødvendige for at kunne leve op til ambitionerne i 2020.

Siden Statoil i 1971 begyndte sit arbejde med olie og gas, har virksomheden ifølge finansdirektøren bidraget med 9.000 mia. NOK i indtægter til den norske statskasse.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs