EnergiWatch

Olieproduktionen i Nordsøen faldt i maj

Olieproduktionen i DUC faldt med omkring 4.000 tønder i maj sammenlignet med måneden før.

Olieproduktionen fra Dansk Undergrunds Consortium, DUC, faldt til 152.300 tønder om dagen i maj fra 156.200 tønder om dagen i måneden før. I maj året før var produktionen af olie og kondensat på 79.800 tønder om dagen.

Det fremgår af tal fra Maersk Oils hjemmeside.

Produktionen af gas blev på 280 mio. normalkubikmeter i maj mod 320 mio. normalkubikmeter i april og 440 mio. normalkubikmeter i maj 2012.

Lavere Nordsø-produktion i april end ventet 

"Produktionen var en smule under prognosen på grund af en uplanlagt lukning af Tyra West. Lukningen har påvirket kulbrinterne eksporteret til kysten fra Tyra på linje med de nærliggende Halfdan og Gorm-felter," skriver Maersk Oil i en meddelelse.

Maersk Oil, A.P. Møller - Mærsks oliedivision, har en andel på 31,2 pct. af produktionen fra DUC, mens Shell sidder på 36,8 pct., Nordsøfonden har 20 pct. og Chevron har de sidste 12 pct.

DUC slipper med at betale mindre i skat 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs