EnergiWatch

Norske olieinvesteringer i 2013 slår alle rekorder

De norske olieselskaber når formentlig nye højder i 2013, hvor investeringerne vil ramme 211,3 mia. NOK. Det højeste niveau nogensinde, viser nye tal fra den norske statistikbank SSB. I 2014 ser niveauet dog ud til at dale en smule.

Milliarderne ruller ind til den norske sokkel, hvor investeringerne i energiudvining bliver ved med at overgå sig selv. Også for 2013, hvor olieselskabernes anslåede investeringsniveau i maj var opjusteret med 12,6 mia. NOK, så forventningen for hele året nu lyder på 211,3 mia. NOK. Det højeste niveau nogensinde, viser nye tal fra den norske statistikbank SSB, som indhenter olieselskabernes forventninger til kommende investeringer.

Den største investering kommer ifølge Dagens Næringsliv til at blive placeret inden for felter, der allerede er i drift, mens feltudbygning, udforskning og rørtransport også er i fokus.

40 olieudslip på norsk sokkel på et år 

Ifølge olieselskabernes første estimat kommer investeringerne i 2014 til olie- og gasvirksomheder, samt rørtransport til at ligge på 208,2 mia. NOK.

"Stigningen kommer inden for investeringsområderne felter i drift, feltudbygning, landvirksomhed og rørtransport, mens estimaterne indikerer en nedgang i efterforskningsaktiviteterne," fremgår det ifølge Dagens Næringsliv af rapporten.

Efterforskningsaktiviteter bliver anslået til 30,9 mia. NOK, hvilket er en 4,5 mia. NOK lavere end estimatet for 2013, der blev givet i andet kvartal 2012.

Statoil går nye veje med egne rigge

Statoil forudser stor stigning i globalt energibehov 

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs