EnergiWatch

Norsk olieplatform tager vand ind

En norsk olieplatform uden for Bergen begyndte i nat at tage vand ind og 158 personer måtte evakueres. En person meldes skadet, men krængningen skulle nu være under kontrol.

Foto: IMO

Et drama udspillede sig i nat i den norske olieindustri, da platformen "Island Innovator" pludselig begyndte at tage vand ind. Platformen, der er i havn lidt uden for Bergen, krænger nu synligt, men situationen skulle ifølge myndighederne være under kontrol. 158 personer blev evakueret fra platformen - herunder en skadet, der skulle have fået skader på sit knæ.

"Island Innovator" opereres af Odfjell Drilling og ejes af Marine Accurate Well ASA. Platformen har været i drift i Norge siden slutningen af 2012. Det er endnu uklart, hvad der er skyld i ulykken. I følge Bergens Tidende er der nu kontrol over situationen, omend der fortsat trænger vand i platformen. Dog ikke mere end hvad pumper kan klare.

"Vi har nu kontrol over krængningen, der er stabil på fire grader," siger kommunikationsdirektør i Odfjell Drilling, Gisle Johanson, til Bergens Tidende.

Der meldes indtil videre ikke om nogen forurening i forbindelse med uheldet.

"Vi ved endnu ikke, hvad uheldet skyldes. Men der er lige nu mellem 30 og 35 personer om bord, der bistår i arbejdet med at stabilisere platformen. At der er så mange om bord, viser, at vi nu har kontrol over situationen," lyder det fra Gisle Johanson.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs