Maersk Gryphon tilbage i produktion

Et usædvanligt barsk stormvejr satte for to år siden Maersk Gryphon til vægs. Nu er Gryphon tilbage i en opdateret udgave.
Foto: Maersk Line
Foto: Maersk Line

Over to år har det taget at bringe Maersk Oils flydende platform Gryphon tilbage til produktion. Gryphon, der er en såkaldt FPSOer (floating production, storage and offloading) blev skadet under en storm hvor fire ankerkæder rev sig løs og feltet drev ud af kurs. Uheldet medførte omfattende skade på Gryphons undersøiske struktur. Reparationen af Gryphon har fundet sted på Damen skibsværftet i Rotterdam - og var oprindeligt planlagt til at tage et år - komplikationer har dog medført, at Gryphon først nu er tilbage og klar til produktion 175 miles nord for Aberdeen.

Maersk Oil har brugt lejligheden til at opdatere Gryphon - og har desuden brugt de seneste to år på en nærmere 4D seismisk undersøgelse af hele Gryphon-feltet.

 Mærsk Oil slækker på produktionsmål

"Stormen og den efterfølgende beskadigelse af Gryphon var ubehagelig og uvelkommen begivenhed, men med omfattende reparationer har vi brugt lejligheden til at fremme opgraderingen af installationen og udvide levetiden på Gryphon med et årti. At gennemføre en så omfattende opgradering på kun to et halvt år med en første klasses sikkerhedsrekord er en mærkbar bedrift," siger Martin Rune Pedersen, direktør for Maersk Oil UK.

Det forventes, at Gryphon vil nå en produktion på 20.000 tønder olie om dagen i løbet af de næste par måneder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også