Vedligehold af platforme kan blive guld værd

Erfaringer fra Nordsøen med vedligeholdelse og opgraderinger af olie- og gasinstallationer kan bruges internationalt, mener Aker Solutions.
OLE ANDERSEN

Erfaringer med vedligeholdelse og opgraderinger af olieplatforme og rigge i Nordsøen, som bl.a. flere danske værfter som Orskov, Fayard og Semco satser hårdt på, skal føres ud i verden. Det er i hvert fald, hvad norske Aker Solutions agter at gøre efter at have renoveret og opgraderet norske installationer i årtier.

"Vi har opbygget værdifuld erfaring i Nordsøen. Nu satser vi stærkere internationalt, og vi tror, at denne erfaring med vedligehold- og modifikationsarbejde fra modne områder som Norge og Storbritannien vil blive efterspurgt i flere lande, når deres installationer ældes," siger kommunikationschef Cathrine Gjertsen i Aker Solutions til Offshore.no.

I løbet af det sidste halve år har Aker Solutions MMO-virksomhed opkøbt de canadiske selskaber AKCS Offshore Partner og Thrum Energy, etableret MMO-kontor i Houston og indgået en femårig aftale til en værdi af 2,3 mia. norske kroner med Shell i Brunei.

"Denne type MMO-arbejde kræver tilstedeværelse, og vi har fordelen ved at være repræsenteret i over 30 lande rundt om i verden. Og vi har den nødvendige erfaring med planlægning og gennemførelse af store projekter," siger Cathrine Gjertsen.

Maersk Q1: Olieforretningen går tilbage

MMO er et af ni forretningsområder i Aker Solutions, og det havde i fjor en omsætning på 11,1 milliarder norske kroner. Selskabet har rammeaftaler for vedligehold og modifikationer på i alt 19 installationer på norsk sokkel, bl.a. til Talisman, BP og ExxonMobil samt otte for Statoil.

Kontrakten med Shell i Brunei ligner et internationalt gennembrud,  og Aker Solutions har nu over 800 personer ansat på denne opgave.

Dansk trader: Statoil-mistanke minder om LIBOR-skandalen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåJob

Se flere jobs