Norges handel med Skotland vokser kraftigt

Sammen med Canada er Norge det oliemarked, der vokser hurtigst med en vækst på 32 procent over to år. Og Norge fremhæves som det olie- og gasmarked, skotterne har de største forventninger til.
AF OLE ANDERSEN

Norge øger sin handel med Skotland og er nu det fjerde største eksportmarked for olie og gas, skriver offshore.no.

Sammen med Canada er Norge det marked, der vokser hurtigst med en vækst på 32 procent over to år. Og Norge fremhæves som det marked, skotterne har de største forventninger til.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

"Samarbejdet og handlen mellem Norge og Skotland har længe været tæt, og forholdet bliver stadig stærkere. Sidste år offentliggjorde Skotland sin strategi for olie og gas frem til 2020. Der blev Norge defineret som et prioriteret marked i vækst. Vi har oprettet eget kontor i Stavanger for at være tæt på energibranchen og skabe fordelagtige forhold mellem norske og skotske virksomheder," siger lederen af SDI Stavanger, Henning Aase. SDI Stavanger betegnes som Skotlands svar på Innovasjon Norge.

DONG får ekstra skatteregning på 11,3 mia. kr.

En undersøgelse gennemført af Scottish Enterprise viser, at Norge er et af de lande, som har øget sin handel med Skotland mest i perioden 2009-2011. Handlen voksede i denne periode med 32 procent og udgjorde 6,2 milliarder norske kroner i 2011. Det  gør Norge til det fjerde største marked for Skotland med en markedsandel på otte procent af al skotsk olie- og gasrelateret handel.

Norsk-amerikansk kæmpeprojekt i den Mexicanske Golf

Olie: Tyske høringssvar udskyder udbudsrunde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter