EnergiWatch

Norges handel med Skotland vokser kraftigt

Sammen med Canada er Norge det oliemarked, der vokser hurtigst med en vækst på 32 procent over to år. Og Norge fremhæves som det olie- og gasmarked, skotterne har de største forventninger til.

Norge øger sin handel med Skotland og er nu det fjerde største eksportmarked for olie og gas, skriver offshore.no.

Sammen med Canada er Norge det marked, der vokser hurtigst med en vækst på 32 procent over to år. Og Norge fremhæves som det marked, skotterne har de største forventninger til.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

"Samarbejdet og handlen mellem Norge og Skotland har længe været tæt, og forholdet bliver stadig stærkere. Sidste år offentliggjorde Skotland sin strategi for olie og gas frem til 2020. Der blev Norge defineret som et prioriteret marked i vækst. Vi har oprettet eget kontor i Stavanger for at være tæt på energibranchen og skabe fordelagtige forhold mellem norske og skotske virksomheder," siger lederen af SDI Stavanger, Henning Aase. SDI Stavanger betegnes som Skotlands svar på Innovasjon Norge.

DONG får ekstra skatteregning på 11,3 mia. kr.

Samarbejdet og handlen mellem Norge og Skotland har længe været tæt, og forholdet bliver stadig stærkere

Henning Aase, lederen af SDI Stavanger

En undersøgelse gennemført af Scottish Enterprise viser, at Norge er et af de lande, som har øget sin handel med Skotland mest i perioden 2009-2011. Handlen voksede i denne periode med 32 procent og udgjorde 6,2 milliarder norske kroner i 2011. Det  gør Norge til det fjerde største marked for Skotland med en markedsandel på otte procent af al skotsk olie- og gasrelateret handel.

Norsk-amerikansk kæmpeprojekt i den Mexicanske Golf

Olie: Tyske høringssvar udskyder udbudsrunde

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs