Australsk kuleksport kan blive lammet

En faglig konflikt med havnearbejderne i Australiens største udskibningshavn for kul kan lamme landets kuleksport til bl.a. Japan og Kina.
Foto: DONG
Foto: DONG

Uenighed om reglerne for ansættelse af løsarbejdere og om afgørelse af arbejdssager kan lamme en af Australiens vigtigste havne for kuleksport. Det er havneterminalen PWCS, der nu risikrerer at blive ramt af blokade efter en arbejdskonflikt, der indtil videre har varet i over otte måneder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

De stridende parter har måtte opgive at nå til enighed, og medlemmerne af havnearbejdernes fagforbund har nu stemt for faglige aktioner over for PWCS. Aktioner der blandt andet kan omfatte arbejdsnedlæggelser og et nej til overarbejde.

Mineselskaberne Rio Tinto og Glencore Xstrata er blandt de største aktionærer i PWCS. Terminalen håndterer mere end 105 millioner ton kul om året, der udskibes fra den australske delstat NEw South Wales til især Kina og Japan.

Energiagentur: CO2-udledning i rekordtempo

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Photo: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs