EnergiWatch

Alaska sætter skatten ned for at få olie op

I Alaska håber politikerne, at en skatterabat kan vende to årtiers nedadgående olieproduktion.

Foto: IMO

I den amerikanske stat Alaska har de lokale lovgivere i Juneau valgt at give olieselskaberne en håndsrækning.

Ifølge New York Times har staten bestemt sig for at give en skatterabat til olieselskaber til en værdi på ikke mindre end 750 millioner dollar om året for at sætte skub i investeringerne i oliefeltet North Slope.

”Vi signalerer til verden, at Alaska er tilbage,” udtaler guvernør Sean R. Parnell ifølge avisen.

Beslutningen ses som en stor sejr for Exxon Mobil, ConocoPhillips og BP, som i flere år har lobbyet for ændringer til skattesystemet i Alaska, som den tidligere guvernør og vicepræsidentkandidat Sarah Palin indførte i 2007, som gjorde skatterne på området til nogle af de højeste i USA.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs