Gas presser USA's grønne sektor

 

Ny og forbedret såkaldt fracking-teknologi har fået naturgassen til at strømme op fra undergrundens skiferlag – og sendt gaspriserne i bund. Det har fået gassen til at gå af ballonen i den bæredygtige sektor, skriver Dagbladet Børsen.

I energihovedstaden Hous-ton er der klar tale fra Lane Sloan, tidligere finansdirektør hos Shell, i dag selvstændig rådgiver med et bredt netværk i branchen.

"Skiferboomet har forandret energimarkederne dramatisk. Især vindkraft var ellers ved at være tæt på, og vi begyndte at se projekter, der kunne klare sig uden støtte. Men de gaspriser, vi ser i dag, er det svært at konkurrere med," siger han til Børsen.

I Californien peger Camilla Rygaard-Hjalsted, leder af Eksportrådets Innovation Centre Denmark, på, at lige dele "finanskrise og politiske udfordringer" allerede gav modvind før gasboomet.

Fra 2011 til 12 faldt de globale investeringer i vedvarende energi med 11 pct., viser data fra Bloomberg. Og mens 29 af USA's delstater har sat mål for vedvarende energi i elforsyningen, så overvejer politikerne i 14 af dem at skrue ned for ambitionerne.

Men: Rygterne om snarlig død for den vedvarende sektor er stærkt overdrevne, lyder det i følge Børsen fra såvel Texas som Californien. Trods faldet blev der i 2012 investeret for det næststørste beløb på verdensplan nogensinde. Og snarere end at slå sektoren ihjel, så har den nye modvind forandret i investorlandskabet, vurderer Lane Sloan fra Surge Accelerator, en privat såkaldt incubator i Houston, der samler unge iværksættere fra hele verden og hjælper med coaching og investorkontakt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Photo: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter