Oliepriserne stiger på forventninger om stærk efterspørgsel i USA

Analytikere peger på, at olieprisen vil stige på forventning om fortsatte nedskæringer i olieproduktionen samt øget efterspørgsel til kørsel i den amerikanske sommerferietid. 
Foto: Per Folkver
Foto: Per Folkver
af MARKETWIRE ‎

Oliepriserne stiger mandag morgen på forventninger om en stærk efterspørgsel i USA over sommeren, mens markedet venter udbudsbeslutning fra Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+, når organisationen mødes 2. juni.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 83,22 dollar mod 82,83 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,83 dollar mod 78,45 dollar mandag eftermiddag.

Analytikere peger på, at forventninger om en stærk efterspørgsel i USA er med til at støtte priserne forud for starten på den amerikanske sommers kørsels- og feriesæson, skriver nyhedsbureauet Reuters.

På lufttrafikfronten viser data fra flyanalysefirmaet OAG, at de amerikanske sædetal på indenrigsflyvninger i maj var næsten 6 pct. højere end samme måned sidste år. Sædetallet steg til lidt over 90 mio., hvilket er mere end i 2019, skriver Reuters. På internationale flyvninger er der tale om en stigning på 11 pct.

På udbudssiden venter investorerne på det kommende onlinemøde i Opec+, hvor mange forventer en beslutning om forlængelse af de frivillige nedskæringer i olieproduktionen.

”Vi venter, at oliepriserne vil bevæge sige højere i de kommende dage grundet forventningen om fortsatte frivillige produktionsnedskæringer fra olieproducenter og voksende udsigter til lempelse af den amerikanske pengepolitik,” siger Satoru Yoshida, der er analytiker hos Rakuten Securities, ifølge Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 2352,20 dollar mod 2354,36 dollar mandag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også