Oliepriserne falder på blandede signaler fra Mellemøsten og USA

Prisen på råolie går ned onsdag på meldingen om en større opbygning i de amerikanske olielagre end ventet.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder marginalt onsdag morgen, idet en større end forventet ophobning i de amerikanske råolielagre opvejer for udbudsbekymringer udløst af det svindende håb om en våbenhvile mellem Israel og Hamas.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 89,43 dollar mod 89,81 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 85,28 dollar mod 85,67 dollar tirsdag eftermiddag.

Hamas-ledelsen udtalte tirsdag, at et israelsk våbenhvileforslag ikke lever op til de palæstinensiske militsers krav, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En fortsættelse af konflikten kan risikere at skabe markante forstyrrelser i olieforsyningen, ved at andre lande i regionen inddrages. Særligt risikerer råvaremarkedet at blive draget ind i konflikten, hvis Iran, der støtter Hamas og er den tredjestørste producent i Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, gør alvor af sin trussel om at gøre gengæld for Israels formodede luftangreb på det iranske konsulat i Syrien 1. april.

Ifølge Reuters’ markedskilder steg de amerikanske råolielagre med 3,03 mio. tønder sidste uge mod en forventet stigning på 2,4 mio. Det kan lette prispresset fra de geopolitiske spændinger i Mellemøsten, men ifølge analytikere peger alle indikatorer fortsat mod stigninger i oliepriserne.

”Alt fra lavere amerikanske inflationstal senere onsdag til endnu et ukrainsk droneangreb på russisk olieinfrastruktur er i stand til at genantænde den opadgående tendens i oliepriserne,” siger Tony Sycamore, markedsanalytiker hos IG, til Reuters.

Senere onsdag vil markedet holde øje med de officielle tal for de amerikanske råoliebeholdninger, der ventes 16.30.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også