Oliepriserne holder fast på blandede signaler

”Tøvende efterspørgsel og stadig stigende produktion uden for Opec+ gør det svært for investorer at have et positivt syn på prisudviklingen på råvaremarkedet,” siger analysechef.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er næsten uændrede tirsdag morgen, idet råvaremarkedet er fanget mellem negativt prispres fra svag efterspørgsel i Kina samt en markant stigning i udbuddet, mens vedvarende geopolitiske spændinger i Mellemøsten fortsætter med at understøtte priserne.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 82,42 dollar mod 82,40 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,05 dollar mod 78,19 dollar mandag eftermiddag.

Oliepriserne presses af øget udbud, der er drevet af produktion fra lande uden for Organisationen af Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+. Ifølge nyhedsbureauet Reuters venter Det Internationale Energiagentur, at opjusteringen i olieproduktionen fra lande såsom USA, Brasilien og Guyana vil føre til et rekordhøjt udbud på 103,8 mio. tønder om dagen.

Den øgede produktion underminerer dermed Opec+’s forsøg på at drive oliepriserne op ved at forlænge sine frivillige produktionsnedskæringer til slutningen af andet kvartal. Samtidig ses der tegn på svækket efterspørgsel i Kina, hvor råolieimporten er steget de første to måneder af 2024, men den har været svagere end i de foregående måneder.

”Tøvende efterspørgsel og stadig stigende produktion uden for Opec+ gør det svært for investorer at have et positivt syn på prisudviklingen på råvaremarkedet,” siger Serena Huang, der er chef for analyse af Asien- og Stillehavsregionen hos Vortexa, til Reuters.

Senere i dag afventer råvarehandlere offentliggørelsen af månedlige rapporter fra Opec, Det Internationale Energiagentur og det amerikanske energiministerium, der ventes at kunne give et fingerpeg om udviklingen i efterspørgslen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også