Olieprisen holdes oppe af konflikten i Mellemøsten

Usikkerhed omkring tempoet i potentielle amerikanske rentenedsættelser begrænser dog prisstigningen
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger en smule tirsdag morgen. Det skyldes frygt for, at spændinger i Mellemøsten kan forstyrre udbuddet, men usikkerhed omkring tempoet i potentielle amerikanske rentenedsættelser og den deraf følgende indvirkning på brændstofefterspørgslen begrænser prisstigningen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Konflikten i Mellemøsten holder oliepriserne oppe. Yemens Iran-allierede houthier affyrede mandag to missiler mod et fragtskib på vej til Iran i Det Røde Hav. Gruppen har angrebet internationale skibe med kommercielle forbindelser til USA, Storbritannien og Israel siden midten af november i solidaritet med palæstinenserne på grund af krigen mellem Israel og Hamas.

Prisstigningen begrænses dog af bekymringer om den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, rentesatser. Federal Reserve har tidligere varslet rentenedsættelser i 2024, men hvis bekymringer om inflation forsinker rentenedsættelserne, kan det reducere olieefterspørgslen ved at bremse den økonomiske vækst.

Der forventes amerikanske inflationsdata tirsdag, mens data for den økonomiske vækst i eurozonen lander onsdag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 82,04 dollar mod 81,76 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 77,04 dollar mod 76,66 dollar mandag eftermiddag.

Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, har også planlagt at offentliggøre sin månedlige rapport om oliemarkedet tirsdag. I november blev Opec+ enige om frivillige produktionsnedskæringer på i alt omkring 2,2 mio. tønder per dag for første kvartal i år.

”Det, der vil være mest interessant i de kommende uger, er, hvad Opec+ beslutter at gøre med deres frivillige nedskæringer i udbuddet, som udløber i slutningen af marts,” siger analytikere fra ING i et notat tirsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også