Woodside Energy og Santos dropper 57 milliarder dollar fusion

Det er et sjældent tilbageslag i den globale energisektor, hvor producenter af naturgas har hastet for at indgå aftaler midt i en stigende efterspørgsel.
Foto: Florence Tan
Foto: Florence Tan
AF MARKETWIRE

Woodside Energy og Santos har droppet forhandlingerne om en fusion, der kunne have skabt en gasgigant med en markedskapitaliseringen på omkring 57 mia. dollar. Det er et sjældent tilbageslag i den globale energisektor, hvor producenter af naturgas har hastet for at indgå aftaler midt i en stigende efterspørgsel.

Det skriver Wall Street Journal.

De to selskaber har brugt to måneder på at diskutere en fusion, der skulle udnytte den stigende efterspørgsel af naturgas som følge af krigen i Ukraine. En lignende tendens ses blandt andre selskaber i sektoren, hvor mange forsøger at udvide sine operationer for at drage fordel af Ukrainekrigen, der har medført store ændringer i det globale udbud af naturgas.

Energiselskaber har satset stort på fossile brændsler i en forventning om, at det globale marked vil fortsætte med at have behov for olie og naturgas i årtier endnu, selvom mange nationer aktivt søger at sænke emissioner og bevæge sig mod grøn energi, skriver Wall Street Journal.

Tilbage i oktober indgik Exxon Mobil en aftale om at købe Pioneer Natural Resources til omkring 60 mia. dollar samtidig med, at Chevron meddelte, at de ville opkøbe Hess for 53 mia. dollar.

Wall Street Journal skriver, at en fusion mellem Woodside Energy og Santos ifølge en analytiker ville have øget Woodsides indtjening, selv hvis selskabet havde betalt en præmie på 20-30 pct. for kontrol over den mindre konkurrent.

”På trods af at drøftelserne med Santos ikke resulterede i en transaktion, mener Woodside, at den globale naturgas-sektor har et betydeligt potentiale for værdiskabelse,” sagde Meg O’Neill, der er administrerende direktør i Woodside Energy, onsdag ifølge Wall Street Journal.

For mange investorer er der stor interesse i flydende naturgas, da brændstoffet kan komme til at spille en stor rolle i overgangen fra fossile brændstoffer som kul til mere bæredygtige energikilder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også