Oliepriserne stiger på geopolitiske spændinger

Fremskridt i våbenhvileforhandlingerne mellem Israel og Hamas og i ugens løb også med til at presse priserne ned.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger mandag morgen og stabiliserer sig efter store fald i sidste uge, efter at USA varslede yderligere angreb på Iran-støttede oprørsgrupper i Mellemøsten, og ukrainske droner angreb det sydlige Ruslands største raffinaderi.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 77,68 dollar mod 77,23 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,52 dollar mod 72,21 dollar fredag eftermiddag.

I sidste uge faldt begge benchmarks med omkring 7 pct. Fredag faldt de 2 pct. efter at stærkere end ventede amerikanske jobdata indikerede, at rentenedsættelser ligger længere ude i fremtiden end forventet.

Fremskridt i våbenhvileforhandlingerne mellem Israel og Hamas og i ugens løb også med til at presse priserne ned.

Investorerne er fortsat på vagt over for enhver optrapning af konflikten i Mellemøsten, efter at USA signalerede yderligere angreb på Iran-støttede grupper i Mellemøsten som modsvar til angrebene på amerikanske soldater i Jordan.

USA fortsatte også sin kampagne mod de Iran-støttede houthier i Yemen med 36 angreb lørdag mod grupperne, hvis angreb på skibsfartøjer har forstyrret de globale oliehandelsruter, på trods af at forsyningen stort set ikke er blevet påvirket.

”Da USA’s militære angreb undgår at angribe Iran direkte, tror vi, at våbenhvileforhandlingerne mellem Israel og Hamas vil have den mest dominerende effekt, og dermed reducere spændingerne i Mellemøsten,” siger Vivek Dhar, der er analytiker i Commonwealth Bank of Australia, til Reuters.

I Rusland angreb to ukrainske droner lørdag det største olieraffinaderi i landets sydlige del, oplyser en kilde til Reuters. Det er det seneste af en række langtrækkende angreb på russiske olieanlæg, der har reduceret Ruslands eksport af nafta, et petrokemisk råstof.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også