Olieprisen falder efter svage tal fra Kina

Priserne var ellers på vej mod en stigning, da de voksende konflikter i Mellemøsten skaber bekymring for udbuddet.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Olieprisen falder onsdag morgen efter dårlige økonomiske tal i Kina, der er verdens største importør af råolie. Priserne var ellers på vej mod en stigning, da de voksende konflikter i Mellemøsten skaber bekymring for udbuddet.

Det skriver Nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 82,64 dollar mod 82,80 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 77,61 dollar mod 77,71 dollar sent tirsdag aften, men 77,58 ved dansk børs lukketid tirsdag kl. 17.

Produktionsaktiviteten i Kina faldt i januar for fjerde måned i træk, viser en undersøgelse onsdag, hvilket tyder på, at det økonomiske momentum er ved at aftage i starten af 2024.

Prognoser fra flere analytikere, herunder fra Organisationen af Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, ser olieefterspørgslen i 2024 primært drevet af kinesisk forbrug, og tegn på en aftagende økonomi i Kina underminerer disse udsigter.

”Den kinesiske produktionssektor er fortsat under pres på grund af et svagt indenlandsk opsving og dårlig ekstern efterspørgsel,” siger Lynn Song, der er cheføkonom hos ING Bank.

Analytikere ser olieprisen stige i den kommende måned, eftersom konflikten mellem Israel og Hamas har udvidet sig til en maritim konflikt i Det Røde Hav mellem USA og militante houthier, der er støttede af Iran. Andre militante iranske grupper i regionen har også angrebet amerikanske styrker i Irak, Syrien og Jordan.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har udtalt, at det er besluttet, hvordan USA vil svare tilbage på angrebene men giver ikke nærmere detaljer.

I den israelsk-palæstinensiske konflikt modtog Hamas tirsdag et forslag om våbenhvile for kampene i Gaza. Forslaget ser ud til at være det mest seriøse fredsinitiativ siden krigens første og eneste korte våbenhvile, som faldt fra hinanden i september.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også