Leveringer af flydende naturgas kan blive ramt af konflikt i Det Røde Hav

Den statsejede energigigant Qatar Energy oplyser, at Qatars LNG-produktion fortsætter uafbrudt, og at selskabet vil gøre alt for at sikre ”pålidelig forsyning af LNG til vores kunder”
Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Qatars leveringer af flydende naturgas (LNG) kan blive forsinket af angreb i Det Røde Hav. Det advarer Qatar Energy om onsdag. Men produktionen er ikke blevet påvirket.

Det skriver Reuters.

Den statsejede energigigant oplyser, at Qatars LNG-produktion fortsætter uafbrudt, og at selskabet vil gøre alt for at sikre ”pålidelig forsyning af LNG til vores kunder”.

Transporten af flydende naturgas kan blive påvirket, da alternative ruter i forbindelse med konflikten kan tage længere tid.

Konflikten i Det Røde Hav begyndte i november, hvor Houthi-bevægelsen angreb et skib, der var på vej gennem området. Siden er konflikten eskaleret.

Tidligt onsdag udførte det amerikanske militær to angreb i Yemen. I angrebet ødelagde USA to af Houthi-bevægelsens sømålsmissiler. Missilerne var rettet mod Det Røde Hav og var ved at blive gjort klar til affyring, lyder det fra det amerikanske militær i en udtalelse.

De amerikanske angreb, der fandt sted omkring klokken 00.30 natten til onsdag dansk tid, er de seneste af en række mod den iranskstøttede gruppe.

USA angriber houthierne, fordi gruppen har udført flere angreb mod skibstrafikken i Det Røde Hav.

Gruppen, der kontrollerer de mest befolkningsrige områder i Yemen, har sagt, at dens angreb er i solidaritet med det palæstinensiske folk, mens Israel gennemfører omfattende angreb mod Gaza.

Angrebene mod skibstrafikken har forstyrret den globale fragt og ført til bekymringer over, om krigen mellem Israel og den væbnede palæstinensiske gruppe Hamas kan sprede sig til resten af Mellemøsten.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også