Olieprisen stiger efter fald i russisk eksport og usikkerhed ved Det Røde Hav

Rusland sagde søndag, at landet vil udvide nedskæringerne i olieeksporten i december med potentielt 50.000 tønder om dagen eller mere.
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 76,87 dollar mod 76,25 dollar fredag eftermiddag. | Foto: Todd Korol
En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 76,87 dollar mod 76,25 dollar fredag eftermiddag. | Foto: Todd Korol
AF MARKETWIRE

Olieprisen stiger mandag støttet af lavere eksport fra Rusland og angreb på skibe i Det Røde Hav, som skaber bekymring for afbrydelse af olieforsyningen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 76,87 dollar mod 76,25 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,77 dollar mod 71,21 dollar fredag eftermiddag.

Rusland sagde søndag, at landet vil udvide nedskæringerne i olieeksporten i december med potentielt 50.000 tønder om dagen eller mere, da de forsøger at støtte de globale oliepriser. Det sker, efter at Moskva fredag suspenderede omkring to tredjedele af ladningerne af råolie fra havne på grund af storm og planlagt vedligeholdelse.

Prisen på råolie blev desuden støttet af en svagere dollar og større end forventet amerikansk lagerdata, da en svagere dollar gør dollar-denomineret olie billigere for udenlandske købere.

Olielagrene i Cushing, Oklahoma, der er USA’s største lagerknudepunkt, steg igen i sidste måned, og den seneste tilstrømning af råolie har fået Cushing-lagrene til at stige i otte uger i træk og de er nu oppe på 30,8 millioner tønder.

Shippingfirmaer, herunder verdens største containerrederier MSC og A.P. Møller-Mærsk, meddelte i weekenden, at de vil undgå Suez-kanalen, da den militante oprørsgruppe, houthierne, i Yemen optrappede deres angreb på kommercielle skibe i Det Røde Hav.

Både Brent og WTI afsluttede deres længste række af ugentlige fald med en lille stigning i sidste uge, efter mødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, skabte håb om, at der er rentenedsættelser på vej.

”Jeg mener dog, at det er lige så vigtigt, at sidste uges lempelige Fed-møde fjerner risikoen for en hård landing for den amerikanske økonomi og efterspørgslen efter råolie fremover,” siger Tony Sycamore, der er analytiker hos IG.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også