Oliepriserne falder på efterspørgselsbekymringer i USA og Kina

Det amerikanske energiministerium, EIA, sagde sidste uge, at den amerikanske olieproduktion for i år vil stige med en smule mindre end tidligere ventet, mens efterspørgslen vil falde.
De centrale olieeksportører Saudi-Arabien og Rusland bekræftede sidste uge, at de vil fortsætte med deres frivillige udbudsnedskæringer til slutningen af året, mens bekymringer om efterspørgslen og økonomisk vækst fortsat tynger oliemarkedet. | Foto: David Ryder
De centrale olieeksportører Saudi-Arabien og Rusland bekræftede sidste uge, at de vil fortsætte med deres frivillige udbudsnedskæringer til slutningen af året, mens bekymringer om efterspørgslen og økonomisk vækst fortsat tynger oliemarkedet. | Foto: David Ryder
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder mandag morgen efter nye bekymringer om aftagende efterspørgsel i både USA og Kina.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 80,62 dollar mod 81,17 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 76,38 dollar mod 76,87 dollar fredag eftermiddag.

Oliepriserne steg fredag i omegnen af to pct. efter Irak udtrykte støtte til yderligere produktionsnedskæringer fra Organisationen for Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+. Oliepriserne endte dog med et fald på omkring 4 pct. for ugen, hvilket markerer det tredje ugentlige tab i træk for første gang siden maj.

”Investorerne er mere fokuserede på en sløv efterspørgsel i USA og Kina, mens bekymringer om de potentielle udbuds forstyrrelser grundet Israel-Hamas konflikten har trukket sig lidt i baggrunden,” siger Hiroyuki Kikukawa, der er direktør for NS Trading, ifølge Nyhedsbureauet Reuters.

Det amerikanske energiministerium, EIA, sagde sidste uge, at den amerikanske olieproduktion for i år vil stige med en smule mindre end tidligere ventet, mens efterspørgslen vil falde. Samtidig meddelte ministeriet, at landets benzinforbrug per indbygger næste år vil falde til det laveste niveau i to årtier, skriver Reuters.

Sidste uges svage økonomiske tal fra verdens største olieimportør, Kina, øgede også bekymringerne for en faldende efterspørgsel. Kinas forbrugerpriser for oktober faldt til et pandemilavt niveau, hvilket såede tvivl om styrken af landets økonomiske genopretning, lyder det ifølge Reuters.

De centrale olieeksportører Saudi-Arabien og Rusland bekræftede sidste uge, at de vil fortsætte med deres frivillige udbudsnedskæringer til slutningen af året, mens bekymringer om efterspørgslen og økonomisk vækst fortsat tynger oliemarkedet.

Organisationen for Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, mødes den 26. november.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også