Oliepriserne holder fast torsdag

Både Brent og WTI bevarer niveauet, der er det laveste siden midten af juli.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er stort set uændrede torsdag morgen, idet råvarehandlerne leder efter tegn på, hvordan efterspørgslen i verdens to mest olieforbrugende økonomier, USA og Kina, vil udvikle sig.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 79,65 dollar mod 79,87 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,43 dollar mod 75,51 dollar onsdag eftermiddag.

De stabile priser kommer i kølvandet af, at både Brent og WTI faldt til deres laveste niveau siden midten af juli onsdag, da bekymring for faldende efterspørgsel i Kina og USA overskyggede potentielle udbudsforstyrrelser i Mellemøsten som følge af Israel-Hamas-konflikten.

Ifølge Yeap Jun Rong, der er markedsanalytiker hos IG, afspejler torsdagens priser et forsøg på stabilitet efter det store salg af oliefutures de seneste dage, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De mørke skyer, der tegner sig for efterspørgslen, ses også i kinesiske nøgletal torsdag. Nøgletallene viser, at forbrugerprisindekset er faldet 0,2 pct. sammenlignet med sidste år, mens producentprisindekset er faldet med 2,6 pct. sammenlignet med 2022.

Der er dog glimt af en mulig opklaring for olieefterspørgselsudsigterne i Kina, idet den kinesiske centralbankchef ifølge Reuters har sagt, at landet ventes at nå sit årlige vækstmål på 5 pct. i år.

Amerikanske data indikerer muligvis et fald i efterspørgslen, da de amerikanske råolielagre steg med 11,9 mio. tønder i sidste uge ifølge tal fra interesseorganisationen American Petroleum Institute. Hvis tallene bekræftes af det amerikanske energiministerium, vil stigningen i råolielagrene være den største siden februar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også