Oliepriserne falder fortsat på efterspørgselsbekymringer i USA

Efterspørgslen fra USA og Kina overskygger urolighederne i Mellemøsten, når det kommer til udviklingen i olieprisen.
Foto: Angus Mordant
Foto: Angus Mordant
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder onsdag morgen, idet bekymringer for efterspørgslen i verdens to største økonomier USA og Kina overskygger frygten for, at konflikten mellem Israel og Hamas fører til forstyrrelser i det globale olieudbud.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 81,56 dollar mod 82,69 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 77,16 dollar mod 78,37 dollar tirsdag eftermiddag.

”Markedet er tydeligvis mindre bekymret for potentialet af udbudsforstyrrelser i Mellemøsten og fokuserer i stedet på, at der er ved at ske en genopretning af balancen mellem olieudbud- og efterspørgsel,” skriver Warren Patterson og Ewa Manthey, der er analytikere hos banken ING, i en note til investorer ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den faldende olieefterspørgsel giver sig udtryk i nøgletal for de amerikanske råolielagre, der steg med næsten 12 mio. tønder i sidste uge. Det amerikanske energiministerium justerede tirsdag sine forventninger til det totale olieforbrug i USA fra en stigning på 100.000 tønder om dagen til et fald på 300.000 tønder om dagen.

En analyse foretaget af investeringsbanken Goldman Sachs af seks lande, der indgår i Organisationen for Olieeksporterende Lande, Opec, er med til at dæmpe bekymringer om et stramt globalt olieudbud. Det skyldes, at analysen viser, at til trods for, at Opec i april bebudede produktionsnedskæringer på 2 mio. tønder olie om dagen, så er de seks landes daglige olieeksport kun 0,6 mio. tønder lavere end i april, skriver Reuters.

Nøgletal fra Kina, der viser et hurtigere end forventet fald i eksport af varer og services, er med til at forværre udsigten for den globale olieefterspørgsel.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1965,61 dollar mod 1963,36 dollar tirsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også