Israel-Hamas-konflikten påvirker råvaremarkedet torsdag

”Bevægelserne i råvaremarkedet skyldes næsten udelukkende udviklingen i krigen mellem Israel og Hamas,” siger markedsanalytiker.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger torsdag morgen, idet råvarehandlere holder vejret i forhold til Israels forestående invasion af Gaza. Det forlyder nu, at Israel er gået med til at udskyde indvasionen til senere på ugen på amerikansk opfordring, hvilket vil købe den amerikanske regering tid til at opsætte missilforsvar i den omkringliggende region for at beskytte udstationerede amerikanske tropper.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 89,87 dollar mod 87,78 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 85,23 dollar mod 83,23 dollar onsdag eftermiddag.

”Bevægelserne i råvaremarkedet skyldes næsten udelukkende udviklingen i krigen mellem Israel og Hamas,” siger Tina Teng, der er markedsanalytiker hos CMC, til nyhedsbureauet Reuters.

En større forventet stigning i de amerikanske råolielage tynger dog oliepriserne og indikerer svagere efterspørgsel. Ifølge det amerikanske energiministerium voksede råoliebeholdningerne med 1,4 mio. tønder i sidste uge til 421,1 mio. tønder, hvilket var noget højere end gennemsnitsestimatet af analytikere adspurgt af Reuters, der lød på en stigning på 240.000 tønder.

”Markederne forbliver volatile, mens spændingerne i Mellemøsten pågår, men de underliggende faktorer er sæsonmæssigt svagere end forventet med en overraskende svag efterspørgsel på råolie i USA,” skrev analytikere fra det amerikanske finanshus Citi ifølge nyhedsbureauet i en note.

Dollarindekset steg også en smule torsdag, hvilket øger presset for oliepriserne, idet en stærkere dollar gør indhug i efterspørgslen, da olie bliver dyrere for købere med anden valuta end dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også