Oliepriserne på vej mod skarpeste ugentlige fald siden marts

Sidste uge nåede oliepriserne det højeste niveau i 2023.
Onsdag mødtes repræsentanter for Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+. Der besluttede medlemsstaterne at fastholde deres nuværende udbudspolitik. | Foto: Angus Mordant
Onsdag mødtes repræsentanter for Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+. Der besluttede medlemsstaterne at fastholde deres nuværende udbudspolitik. | Foto: Angus Mordant
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder fredag morgen og bevæger sig mod det største ugentlige fald siden marts, mens øget salg på det amerikanske obligationsmarked udløste bekymringer om en global økonomisk afmatning og et skarpt fald i efterspørgslen på brændstof.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 84,22 dollar mod 85,37 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,55 dollar mod 83,83 dollar torsdag eftermiddag.

Sidste uge nåede oliepriserne det højeste niveau i 2023, men i denne uge er Brent faldet med omkring 11,6 pct., og WTI er samtidig faldet med omkring 9 pct, skriver Reuters.

”Oliepriserne er ved at stabilisere sig oven på en brutal uge, hvor et ubarmhjertigt frasalg på obligationsmarkedet udløste globale bekymringer om den økonomiske vækst,” siger Edward Moya, der er analytiker hos Oanda, ifølge Reuters. 

Moya tilføjer, at den værste uge for oliepriserne siden marts begynder at tiltrække købere, givet at oliemarkedet stadig er tynget af et stramt udbud på kortere sigt.

Ifølge en note fra JPMorgan forventer de, at væksten i efterspørgslen i det sidste kvartal af året fortsat vil være sund men langsommere. Samtidig peger National Australia Bank på, at det seneste dyk i oliepriserne blot er midlertidigt.

”Vi mener, at når markedet begynder at blive opmærksom på de faldene olielagre, vil prisen på en tønde Brent sandsynligvis bevæge sig tilbage over 90 dollar,” skriver Commonwealth Bank of Australia i en note ifølge Reuters.

Onsdag mødtes repræsentanter for Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+. Der besluttede medlemsstaterne at fastholde deres nuværende udbudspolitik.

Data denne uge viser et stort fald i amerikanernes efterspørgsel på brændstof. Fredag venter markedet den amerikanske jobrapport for tegn på styrken af den amerikanske økonomi.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også