Oliepriserne sætter sig lidt efter to stærke uger

Det er ifølge den australske bank ANZ bekymrende udsigter for den økonomiske udvikling i Kina, der er med til at sætte sig i efterspørgslen på olie mandag morgen.
Både Opec og Det Internationale Energiagentur (IEA) offentliggør i denne uge deres månedsrapporter, og det kan igen få priserne på det sorte guld til at røre på sig, vurderer ANZ. | Foto: Todd Korol
Både Opec og Det Internationale Energiagentur (IEA) offentliggør i denne uge deres månedsrapporter, og det kan igen få priserne på det sorte guld til at røre på sig, vurderer ANZ. | Foto: Todd Korol
AF MARKETWIRE

Oliepriserne sætter sig en smule mandag morgen efter en lang god stime, der over de seneste godt to uger har løftet prisen for en tønde Brent-olie med 7,5 dollar per tønde.

Mandag morgen skal man betale 90,44 dollar for en tønde af den europæiske referenceolie til levering i november, og samtidig går der 87,00 dollar på en tønde af den amerikanske WTI-olie til levering i oktober.

Fredag ved dansk lukketid var priserne henholdsvis 90,85 dollar for en tønde Brent-olie og 87,65 dollar for en tønde WTI.

Det er ifølge den australske bank ANZ bekymrende udsigter for den økonomiske udvikling i Kina, der er med til at sætte sig i efterspørgslen på olie mandag morgen, og som derfor holder priserne nede.

”Bekymringer om den kinesiske økonomi lægger pres på stemningen på tværs af råvaremarkedet,” skriver analytikere fra ANZ i et notat ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det ændrer dog ikke på, at Brent-olien fortsat går til over 90 dollar per tønde - omkring det højeste niveau i et år.

Det er et resultat af fortsatte produktionsnedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande (Opec) og dens allierede - populært kendt som Opec+.

Både Opec og Det Internationale Energiagentur (IEA) offentliggør i denne uge deres månedsrapporter, og det kan igen få priserne på det sorte guld til at røre på sig, vurderer ANZ.

”Ethvert tegn på stærk efterspørgsel i rapporterne fra IEA og Opec vil sandsynligvis presse oliepriserne opad,” skriver ANZ-analytikerne ifølge Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også