Australsk strejke sender naturgasprisen i vejret

Forhandlinger mellem medarbejdere og arbejdsgiver er slået fejl, og der indledes nu strejke på Chevrons store naturgasanlæg i Australien. 
Der er fortsat langt op til pristoppen i august sidste år, hvor gasprisen var på 339,2 euro per MWh. | Foto: Dampier Bunbury Pipeline
Der er fortsat langt op til pristoppen i august sidste år, hvor gasprisen var på 339,2 euro per MWh. | Foto: Dampier Bunbury Pipeline
AF MARKETWIRE

Naturgasprisen stiger fredag ved udsigten til strejke på Chevrons store naturgasanlæg i Australien.

Forhandlinger mellem medarbejdere og arbejdsgiver er slået fejl, skriver Bloomberg News, og delvise strejker indledes fredag på to anlæg, der stod for omkring 7 pct. af naturgasforsyningerne på verdensplan sidste år.

Samtidig har fagforeningen, der organiserer gasanlæggenes ansatte, varslet, at arbejdet helt vil blive nedlagt i to uger fra den 14. september.

Strejkerne ses som en mulig forstyrrelse også for den europæiske del af naturgasmarkedet, da asiatiske købere i givet fald sandsynligvis vil begynde at byde på nogle af de laster af flydende naturgas, som ellers kan gå til Europa.

Ved 10-tiden fredag ligger den hollandske TTF-future på naturgas 5,4 pct. højere i 34,53 euro per megawatt-time. Stigningen kommer dog efter prisfald i midten af ugen.

Siden fredag i sidste uge er prisen således faldet fra 35,62 euro per megawatt-time.

Da prisen toppede i august sidste år, kostede naturgas 339,20 euro per megawatt-time.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også