Lille stigning i oliepriserne på forventet fald i amerikanske råolielagre

Priserne på råolie er småt stigende torsdag morgen på forlængelse af produktionsnedskæringer og forventninger om faldende råolielagre i USA.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger en smule torsdag morgen, da nye tal fra industrien forventes at afsløre faldende råolielagre i USA i sidste uge.

Kombineret med Saudi-Arabiens og Ruslands nyligt annoncerede forlængelse af deres frivillige produktionsnedskæringer til slutningen af året er det med til at stramme det globale udbud og dermed hæve priserne.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 90,41 dollar mod 89,47 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 87,28 dollar mod 86,31 dollar onsdag eftermiddag.

Prisen på Brent har torsdag morgen passeret 90 dollar-tærsklen igen, hvilket den gjorde for første gang siden november 2022 i tirsdags som følge af Saudi-Arabien og Ruslands nedskæringer.

De saudiske nedskæringer er på 1 mio. tønder om dagen, mens Ruslands er på 300.000 tønder om dagen. Begge produktionsnedskæringer kommer oveni de allerede aftalte nedskæringer i Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, OPEC+, der blev vedtaget i april og forventes at fortsætte til slutningen af 2024.

De to olieproducerende lande vil ifølge Reuters løbende vurdere markedsvilkårene og foretage månedlige beslutninger om at skrue op eller ned for udbudsstramningerne.

Senere torsdag vil handlere på råvaremarkedet holde øje med officielle beholdningstal fra det amerikanske energiministerium, der ventes offentliggjort klokken 17.00. Ifølge Reuters forventer markedskilder, at de amerikanske råolielagre faldt med 5,5 mio. tønder i sidste uge.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også