Shell vil gå kommende gasefterspørgsel i møde med nye projekter

Shell ser på nye projekter og investeringsmuligheder til efter 2030, hvor energiselskabets nuværende plan, der blandt andet tæller et anlæg i Canada, udløber.
Foto: Chris Helgren
Foto: Chris Helgren
AF MARKETWIRE

Den hollandske energikæmpe Shell undersøger nye muligheder for eksport af flydende naturgas fra Nordamerika og Afrika for at komme en større efterspørgsel i møde.

Det skriver Bloomberg News.

Shell ser samtidig på nye projekter og investeringsmuligheder til efter 2030, hvor energiselskabets nuværende plan, der blandt andet tæller et anlæg i Canada, udløber.

Efterspørgslen på energiformer som naturgas ventes at stige i en rum tid endnu for at sikre energistabilitet, nedbringe brugen af mere forurenende energiformer samt bidrage til overgangen til bæredygtig energi.

Det fortæller Steve Hill, der er direktør i Shell Energy, ved et konferencen Gastech i Singapore ifølge Bloomberg News.

Gaspriserne noget nær eksploderede i 2022, efter at russisk eksport af blandt andet naturgas blev sanktioneret af Vesten efter Ruslands invasion af Ukraine. Det har samtidig øget efterspørgslen på flydende naturgas i særligt Europa.

På sit højeste nåede naturgaspriserne 345 euro for en megawatt-time. Til sammenligning handles den onsdag morgen til 34,45 euro.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også