Oliepriserne falder på PMI-tal fra eurozonen, Japan og USA

Investorerne frygter faldende olieefterspørgsel på længere sigt.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule torsdag morgen, da skuffende PMI-tal fra blandt andre USA og Japan puster til investorers frygt for faldende efterspørgsel på længere sigt. Samtidig afventer markedet ivrigt fredagens tale fra Fed-chef Jerome Powells på Jackson Hole-konferencen, der forventes at give et fingerpeg om, hvorvidt den amerikanske centralbank har flere rentestigninger i ærmet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 82,95 dollar mod 83,37 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,60 dollar mod 79,13 dollar onsdag eftermiddag.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er det blandt andet tal fra Japan, der viser, at industriaktiviteten faldt for tredje måned i træk i august, som er med til at give investorer sved på panden i forhold til en mulig recession og medfølgende nedgang i olieefterspørgslen.

Virksomhedsaktiviteten faldt også mere end forventet i eurozonen, mens den amerikanske virksomhedsaktivitet voksede på det laveste niveau siden februar.

”Vi forventer, at oliepriserne vil fortsætte med at blive handlet ud fra et negativt prisbias, da WTI-olien har et signifikant modstandsdygtigt prispunkt på omkring 83 dollar,” siger Sugandha Sachdeva, der er direktør for Acme Investment Advisors, til Reuters.

Amerikanske råolielagre faldt med 6,1 mio. tønder i sidste uge, hvilket er en noget større reduktion end de 2,8 mio. tønder, analytikere havde forventet i en rundspørge foretaget af Reuters.

Senere i dag begynder den årlige centralbankkonference i Jackson Hole, Wyoming, hvor spørgsmålet om yderligere rentestigninger for verdens største økonomier forventes at dominere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også