Oliepriserne tynges af muligheden for et øget udbud

Markedet venter blandt andet på, om Iraks olieeksport genoptages.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule tirsdag morgen på tegn om et muligt stigende udbud af olie, mens bekymringer om efterspørgslen i Kina fortsat påvirker markedsstemningen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 84,33 dollar mod 84,80 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 80,70 dollar mod 81,36 dollar mandag eftermiddag.

Iraks olieminister, Hayan Abdel-Ghani, er i den tyrkiske hovedstad, Ankara, for blandt andet at diskutere genoptagelsen af olietransporten gennem olieterminalen Ceyhan, lyder det ifølge Reuters.

Markedet venter derfor på, at se om Iraks olieeksport genoptages, hvilket vil kunne lette det begrænsede udbud, der er opstået som følge af produktionsnedskæringer fra Saudi-Arabien og Rusland.

Samtidig påvirker stigende bekymringer for den kinesiske økonomi markedsstemningen, hvilket er med til at presse priserne og øge bekymringer om en faldene efterspørgsel.

De stigninger i oliepriserne, der begyndte i slutningen af juni, er over de seneste uger aftaget. Tiltag om at skære i produktionen fra Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, OPEC+, har strammet udbuddet, men udsigten for efterspørgslen i Kina forværres, og meget peger på, at de amerikanske renter vil forblive høje i længere tid for at modarbejde inflationen i landet.

Ifølge en rundspørge foretaget af Reuters ventes de amerikanske olielagre at være faldet i sidste uge. Brancheorganisationen American Petroleum Institute, API, offentliggør data om olielagrene senere tirsdag, mens tal fra det amerikanske energiministerium, EIA, ventes onsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også