Oliepriserne tynges en smule af kinesiske nøgletal

Bekymringer for olieefterspørgslen fra Kina er taget til, hvilket rammer olieprisen.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule onsdag morgen efter en stigning tirsdag. Bekymringer for lavere efterspørgsel fra Kina er tiltaget efter offentliggørelsen af svage handels- og inflationstal.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 85,98 dollar, hvilket er et marginalt fald siden sent tirsdag aften. Siden tirsdag kl. 17 er prisen dog steget fra 84,69 dollar.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,72 dollar mod 81,33 dollar tirsdag eftermiddag - men lige under 83 dollar senere tirsdag.

”Oliepriserne har svært ved at stige yderligere på grund af vedvarende bekymringer om væksten i Kinas økonomi og olieefterspørgsel,” siger Chiyoki Chen, som er chefanalytiker hos Sunward Trading, til Reuters.

Begge benchmarks kunne med hjælp fra blandt andet produktionsnedskæringer notere den sjette ugentlige fremgang i træk i sidste uge. Det er den længste periode siden december 2021 til januar 2022.

Kinesiske handelstal viser dog onsdag, at landets import af råolie faldt med 18,8 pct. i juli fra måneden før.

Ifølge brancheorganisationen American Petroleum Institute (API) steg de amerikanske olielagre med 4,1 mio. tønder i sidste uge. Analytikere adspurgt af Reuters havde forventet en mindre stigning.

Senere onsdag offentliggøres den officielle data om beholdningen i de amerikanske olielagre.

I mellemtiden har det amerikanske energiministerium (EIA) tirsdag offentliggjort en månedlig rapport, der forudsiger en stigning i USA’s olieproduktion på 850.000 tønder om dagen til rekordhøje 12,76 mio. tønder i 2023.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også