Oliepriserne understøttes af produktionsnedskæringer

Investorerne forbereder sig på svagere efterspørgsel fra Kina og USA.
Foto: Mandel Ngan
Foto: Mandel Ngan
MARKETWIRE

Oliepriserne stiger en smule tirsdag morgen, da udbudsbekymringer grundet produktionsnedskæringer i Saudi-Arabien og Rusland fortsat understøtter markedet midt i stigende bekymringer om efterspørgslen ovenpå faldene olieimport i Kina.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 85,46 dollar mod 85,24 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 82,08 dollar mod 81,78 dollar mandag eftermiddag.

Olieprisernes har lagt sig i en smule lavere end mandagens priser, da investorerne forbereder sig på en svagere efterspørgsel fra verdens største økonomier, Kina og USA.

Ifølge data fra General Administration of Customs var olieimporten i Kina, der er verdens største olieimportør, i juli nede med hele 18,8 pct sammenlignet med landets import i juni.

På udbudssiden fortsætter produktionsnedskæringer med at understøtte priserne. Saudi-Arabiens regering forlængede torsdag deres frivillige produktionsnedskæringer på 1 mio. tønder olie om dagen til slutningen af september. Den russiske regering har også meldt ud, at de vil skære i olieeksporten med 300.000 tønder om dagen i september, skriver Reuters.

Et møde fredag i Organisationen af Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+, førte ikke til nogle justeringer i gruppens nuværende olieproduktionspolitik. Ved organisationens seneste møde i juni blev der vedtaget en bred aftale om at begrænse olieforsyningen ind i 2024.

Markedet ser frem mod offentliggørelsen af industridata om de amerikanske råolielagre. En rundspørge foretaget af Reuters mandag aften anslår et fald på 200.000 tønder i den amerikanske oliebeholdning.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1932,69 dollar mod 1933,98 dollar tirsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også