Oliepriserne støttes af forsyningsbekymringer

Fitch’ nedjustering af den amerikanske regerings kreditværdighed har været medvirkende til en mindre stigning i priserne.
Foto: Polfoto/ap/daniella Beccaria
Foto: Polfoto/ap/daniella Beccaria
MARK E TWIRE

Oliepriserne er i smal stigning torsdag morgen ovenpå onsdag at have oplevet et skarpt fald, efter at nedgraderingen af den amerikanske regerings kreditværdighed påvirkede markedsstemningen. Samtidig understøttes priserne af bekymringer i forbindelse med en begrænset olieforsyningen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 83,28 dollar mod 83,22 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,55 dollar mod 79,52 dollar onsdag eftermiddag.

På trods af en markedsstemning med mange investorer med et negativt syn på markedsudviklingen bliver oliepriserne støttet af bekymringer om en strammere forsyning, blandt andet grundet forventninger om at produktionsnedskæringer vil forsættes når Organisationen af Olieeksporterende Lande og deres allieredes komité JMMC mødes fredag den 4. august.

Forsyningssituationen understreges af et rekordhøjt fald i de amerikanske olielagre. De amerikanske råolielagre faldt med hele 17 mio. tønder i den forgangne uge, viser en opgørelse fra det amerikanske energiministerium onsdag. Ifølge en spørgerunde foretaget af Reuters forventede analytikere kun et fald på omkring 1,4 mio tønder, lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Faldet i de amerikanske olielagre peger på, at den globale efterspørgsel overskrider forsyningen, mens produktionsnedskæringerne fra store producenter fortsættes.

Samtidig er den kinesiske regerings tiltag for at booste landets økonomi også med til at give støtte til oliepriserne samt olieefterspørgslen.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 1937,67 dollar mod 1935,48 dollar onsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også