Oliepriserne falder på mindre end ventet sænkning af udlånsrenterne i Kina

Tirsdag foretog Kina nedskæringer i benchmarken på to af landets udlånsrenter med 10 basispoint hver.
På forsyningssiden har Irans olieeksport nået nye højder i 2023 på trods af amerikanske sanktioner. Rusland forventes også at øge eksporten denne måned. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
På forsyningssiden har Irans olieeksport nået nye højder i 2023 på trods af amerikanske sanktioner. Rusland forventes også at øge eksporten denne måned. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder tirsdag morgen, efter at Kina sænker udlånsrenterne mindre en ventet, hvilket øger bekymringerne for en lav olieefterspørgsel i landet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 75,94 dollar mod 76,40 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 70,92 dollar mod 71,43 dollar mandag eftermiddag.

Tirsdag foretog Kina nedskæringer i benchmarken på to af landets udlånsrenter med 10 basispoint hver. Nedskæringerne, der er de første i ti måneder, er mindre aggressive end ventet. 50 pct. af respondenterne i en rundspørge foretaget af Reuters ventede en sænkning på 15 basispoint i femårsudlånsrenten, lyder det ifølge Reuters.

Den kinesiske regering mødtes i sidste uge for at diskutere tiltag til at anspore økonomisk vækst, samtidig har flere store banker sænket deres forventninger til Kinas økonomiske vækst i 2023 grundet bekymringer for, at landets post-covid genopretning er vaklende.

På forsyningssiden har Irans olieeksport nået nye højder i 2023 på trods af amerikanske sanktioner. Rusland forventes også at øge eksporten denne måned, hvilket opvejer nedskæringer fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og organisationens allierede inklusive Rusland selv.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også