Oliepriserne falder på trods af produktionsnedskæringer

Markedets aktører afventer, hvorvidt den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil øge den ledende rente igen i juni. Øgede renter kan sænke energiefterspørgslen.
Foto: Alexander Manzyuk/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Alexander Manzyuk/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule tirsdag morgen på bekymringer om den globale økonomiske tilstand, der opvejer effekten af Saudi-Arabiens udmelding om landets største produktionsnedskæring i flere år.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 76,47 dollar mod 77,20 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,83 dollar mod 72,65 dollar mandag eftermiddag.

Oliepriserne falder igen, efter priserne mandag steg ovenpå Saudi-Arabiens udmelding om fortsatte produktionsnedskæringer - i form af en reduktion på 1 mio. tønder om dagen i juli.

Den frivillige reduktion i olieproduktionen i Saudi-Arabien er en tilføjelse til en bredere aftale mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, og organisationens allierede inklusive Rusland om at begrænse olieproduktionen ind i 2024.

”Bekymringer på udbudssiden var i centrum ovenpå Opec’s produktionsnedskæringer. Gevinsterne blev dog begrænset midt i fortsatte bekymringer om den økonomiske tilstand,” skriver ANZ-analytikere i et notat ifølge Reuters.

Markedets aktører afventer nu, hvorvidt den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil øge den ledende rente igen i juni. Øgede renter kan sænke energiefterspørgslen.

Samtidig holdes der godt øje med, hvad Kinas handelsdata for maj, der ventes onsdag, vil indikere om efterspørgslen i landet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også