Ny Evida-taskforce skal sikre klog gaskonvertering

Der er tryk på konverteringskedlerne, hvorfor Evida gør sit for at sikre, at alt forløber optimalt til gavn for både forbrugere og samfund, lyder det i rapport, der giver indblik i konverteringen. 
Foto: Pr / Evida
Foto: Pr / Evida

58.000 gaskunder har siden 2021 sagt farvel til deres gasfyr og i stedet åbnet favnet for fjernvarme, varmepumper eller en anden energiform, men konverteringen er langt fra slut der, for der er stadig 310.000 boliger, der opvarmes med gas. Derfor er der behov for, at man tænker klogt, planlægger og samarbejder på tværs af sektorer. 

Sådan lyder det fra statens gasdistributionsselskab, Evida, der i en ny rapport kaldet ”Klog konvertering af gasforbrug skal transformere gassystemet” giver et indblik i den omstilling, gassystemet står overfor. For ifølge den politiske ambition skal det være slut med gas som opvarmning i 2035.

Evida har blandt andet nedsat en taskforce, som har til opgave at bidrage med data, viden og koordinering på tværs af interessenter og kommuner, ligesom Evida stiller et digitalt værktøj til rådighed for kommuner, rådgivere og fjernvarmeselskaber, hvorfra de kan trække centrale gasdata.

Ydermere arbejder Evida tæt sammen med kommuner, forsyningsselskaber og brancheforeninger om både den praktiske del af konverteringen og hele planlægningsdelen.

”Det forpligter at have en central position i den igangværende grønne omstilling af energisystemet. Vi ser, at biogasproduktionen stiger, og nye gasser som brint og CO2 skal transporteres inden for kort tid, samtidig med, at gasforbruget falder drastisk, og kunderne konverterer væk fra naturgas. Alt sammen er det noget, Evida er en del af og har stor interesse i at sikre sker på en hensigtsmæssig måde – til gavn for samfundet og den enkelte,” siger Kim Søgård Bering Kristensen, adm. direktør i Evida, i en meddelelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også