Oliepriserne stiger en smule frem mod nye tal

En overraskende ophobning i de amerikanske olielagre sender oliepriserne ned.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er i marginal stigning frem mod officielle data om de amerikanske olielagre og inflation i april fra USA.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 76,88 dollar mod 76,19 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,15 dollar mod 72,41 dollar tirsdag eftermiddag.

Oliepriserne faldt en smule sent på eftermiddagen tirsdag, efter data viste en overraskende ophobning i de amerikanske olielagre. I hvad der kan være et muligt tegn på en svækket efterspørgsel, steg de amerikanske olielagre i følge American Petroleum Institute, API, med 3,6 mio. tønder i sidste uge, skriver Reuters. Den amerikanske regerings officielle data om olielagrene ventes onsdag.

Samtidig afventer markedet de amerikanske forbrugerpriser for april, der ligeledes ventes senere i dag. John Williams, chef for Federal Reserve i New York, har peget på, at inflation fortsat er for høj, og at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil hæve renten yderligere hvis nødvendigt.

I Canadas primære olieproducerende provins, Alberta, lettede skovbrande tirsdag grundet køligere vejr. Brandene betød at olie- og gasproducenter var nødsaget til at lukke svarende til 3,7 pct. af landets overordnede produktion, lyder det ifølge Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også