Oliepriserne stiger en smule i takt med kursstigninger

Opec+ ser ikke nogen grund til at skære yderligere i produktionen af olie på trods af en lavere end ventet efterspørgsel fra Kina.
Foto: Yoruk Isik/reuters/ritzau Scanpix
Foto: Yoruk Isik/reuters/ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger marginalt i takt med plusser på aktiemarkedet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 78,81 dollar mod 77,69 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 75,15 dollar mod 74,40 dollar torsdag eftermiddag.

De små stigninger i olieprisen kommer oven på store fald grundet økonomisk usikkerhed i USA, skriver Reuters.

”Oliemarkedet er stille for nu, da de seneste økonomiske data viser blandede signaler,” siger Satoru Yoshida, der er råvare analytiker hos Rakuten Securities, til nyhedsbureauet.

Han mener, at investorerne venter på centralbankernes rentebeslutning næste uge, hvor man får svar på om renten stiger yderligere eller ej.

Det forventes dog, at både den amerikanske centralbank, den europæiske - ECB og Bank of England vil hæve renten, og vil få efterspørgslen og oliepriserne til at falde yderligere alt andet lige.

På udbudssiden har den russiske vicepremierminister, Alexander Novak, ifølge Reuters oplyst, at Organisationen af Olieproducerende Lande plus allierede, Opec+, på trods af en lavere end ventet efterspørgsel fra Kina, ikke ser nogen grund til at skære yderligere i produktionen af olie ifølge Reuters.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs