Oliepriserne stiger videre efter melding fra Opec+

Højere oliepriser kan forstærke inflationspresset og forlænge rentestigninger i mange lande, hvilket kan være med til at dæmpe efterspørgslen, mener analytiker. 
Flaring nord for Basra i Irak. | Foto: Essam Al-Sudani/Reuters/Ritzau Scanpix
Flaring nord for Basra i Irak. | Foto: Essam Al-Sudani/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger tirsdag morgen videre efter weekendens melding fra Organisationen af Olieeksporterende Lande og kartellets allierede - kendt som Opec+ - om at sænke sin olieproduktion yderligere med 1,16 mio. tønder om dagen.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 85,36 dollar mod 84,43 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 80,83 dollar mod 80,06 dollar mandag eftermiddag.

Hiroyuki Kikukawa, der er analysechef hos Nissan Securities, mener, at køb af olie efter nedskæringer fra Opec+ er aftaget og fokus er skiftet til de fremtidige efterspørgselsudsigter.

”På kort sigt forventes efterspørgslen at stige med sommerens køresæson, men højere oliepriser kan forstærke inflationspresset og forlænge rentestigninger i mange lande, hvilket kan være med til at dæmpe efterspørgslen,” siger Hiroyuki Kikukawa til Reuters.

De amerikanske ISM- og PMI-tal viste sig mandag på sit laveste i næsten tre år i marts og ser ud til at kunne falde yderlige med højere låneomkostninger som følge af rentestigningerne.

Det er ifølge Reuters stadig uvist, hvor meget længere den amerikanske centralbank bliver ved med at hæve renten for at dæmpe inflationen, og om den amerikanske økonomi er på vej mod en recession.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld tirsdag morgen 1979,4 dollar mod 1986,2 dollar mandag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også