Oliepriserne stiger på kurdiske forsyningsbekymringer

Et uventet fald i de amerikanske olielagre yder også støtte til oliepriserne.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger for tredje dag i træk onsdag, hvor markedet blandt andet har fokus på begrænsninger i olieeksporten fra den kurdiske region i Irak.

Desuden er frygten for en global bankkrise lettet, hvilket er understøttende for de økonomiske udsigter og dermed for efterspørgselsudsigterne.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 78,78 dollar mod 78,46 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 73,60 dollar mod 73,17 dollar tirsdag eftermiddag.

”Bekymringerne for en begrænsning i leverancerne fra den kurdiske region i Irak samt en lettelse i bekymringerne på de finansielle markeder gør investorerne mere risikovillige,” siger Satoru Yoshida, der er råvareanalytiker hos Rakuten Securities, til nyhedsbureauet Reuters.

Mandagens udmelding om amerikanske First Citizens BancShares køb af Silicon Valley Bank spredte optimisme i banksektoren, hvilket understøttede oliepriserne.

Et uventet fald i de amerikanske olielagre yder også støtte til oliepriserne, skriver Reuters.

De amerikanske olielagre faldt med omkring 6,1 mio. tønder i sidste uge ifølge tal den amerikanske brancheorganisation, American Petroleum Institute. Analytikere havde ventet en stigning. Det amerikanske energiministerium, IEA, offentliggøre den ugentlige rapport for olielagrene senere i dag.

På udbudssiden har den russiske vicepremierminister, Alexander Novak, gjort sig bemærket med udtalelser om, at Rusland skal fokusere på at ekspandere energieksporten til de såkaldte ”venligtsindede lande”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter