Oliepriserne falder med fortsat fokus på uro i banksektoren

”En stærk vending er ikke i kortene, før bankkrisen forsvinder fuldstændig,” vurderer analytiker.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder en smule mandag morgen, mens investorerne fortsat holder øje med usikkerheden i banksektoren.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 74,98 dollar mod 75,18 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,25 dollar mod 69,40 dollar fredag eftermiddag.

Brent steg med 2,8 pct. i sidste uge, mens WTI-olien kom sig med 3,8 pct. ovenpå en dulmet uro i banksektoren.

Vandana Hari, der er grundlægger af Vanda Insights, påpeger, at oliemarkedet holder tæt øje med stemningen på det finansielle marked.

”En stærk vending er ikke i kortene, før bankkrisen forsvinder fuldstændig, hvilket kan tage dage, hvis ikke uger,” forklarer Vandana Hari ifølge Reuters.

Dollaren forholder sig nogenlunde stabil mandag, mens investorerne kigger efter myndigheders tiltag for at holde styr på uroligheden i det globale banksystem.

Alexander Novak, der er vicepremierminister i Rusland, annoncerede fredag, at landet var tæt på at nå sit mål om at skære forsyningerne med 500.000 tønder olie om dagen.

Eksporten af russisk olie har været påvirket af EU’s embargo. Analytikere påpeger, at de russiske olielagre har været stigende siden september sidste år, og at landet vil ønske at undgå yderligere ophobninger, skriver Reuters.

Investorerne vil desuden holde godt øje med kinesiske PMI-tal, der bliver offentliggjort senere på ugen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs