Oliepriserne stiger støttet af Kinas efterspørgsel

De kinesiske raffinaderier forarbejdede mere råolie i de første to måneder af 2023 sammenlignet med den samme periode forrige år.
Foto: Darley Shen
Foto: Darley Shen
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger onsdag morgen, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec, har opjusteret Kinas forventede olieforbrug.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 78,28 dollar mod 78,08 dollar natten mellem tirsdag og onsdag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 72,12 dollar mod 71,98 dollar natten mellem tirsdag og onsdag.

Ifølge Reuters hænger stigningen i Kinas forventede olieforbrug sammen med lempelserne på coronarestriktionerne. Forventningerne til det stigende olieforbrug ses også i de kinesiske raffinaderier, som forarbejdede 3,3 pct. mere råolie i de første to måneder af 2023 sammenlignet med den samme periode forrige år.

De amerikanske olielagre steg med omkring 1,2 mio. tønder i forrige uge, lyder det fra den amerikanske brancheforening, American Petroleum Institute.

Saudi-Arabiens energiminister, Abdulaziz bin Salman, fortæller at Opec og de allierede olieproducenter vil fortsætte med de produktionsnedskæringer, som der blev aftalt i oktober.

Det internationale energiagentur, IEA, udgiver den månedlige rapport senere i dag, samtidig med at den ugentlige rapport for olielagrene i USA bliver offentliggjort af det amerikanske energiministerium senere i dag.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1888,02 dollar mod 1904,20 dollar tirsdag eftermiddag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også