Oliepriserne falder natten over efter udmelding om nødlager

Det amerikanske energiministerium, DOE, har oplyst, at det vil sælge 26 mio. tønder olie fra nødlageret Strategic Pretroleum Reserve, SPR, hvilket vil sænke olielagret til dets laveste niveau siden 1983. 
Foto: Mario Tama
Foto: Mario Tama
AF MARKETWIRE

Oliepriserne er igen stigende efter at have oplevet et fald henover natten som følge af den amerikanske regerings udmelding om, at de vil frigive mere olie fra nødlagret Strategic Pretroleum Reserve, SPR.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 86,11 dollar mod 86,06 dollar mandag eftermiddag, efter at have oplevet et fald til 85,67 dollar for en tønde natten til tirsdag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,38 dollar mod 79,49 dollar mandag eftermiddag.

Det amerikanske energiministerium, DOE, har oplyst, at det vil sælge 26 mio. tønder olie fra SPR, hvilket vil sænke olielagret til dets laveste niveau siden 1983. Salget fra olielagret var ikke forventet af markedet.

”Energihandlere forventede at høre nyheder om genopfyldning af SPR, og ikke at der ville bruges yderligere af forsyningerne,” fortæller Edward Moya, der er analytiker hos OANDA, lyder det ifølge Reuters.

Handlere vil kigge efter spor, når USA tirsdag offentliggør udviklingen i forbrugerpriserne i januar. Forbrugerpriserne har oplevet en stigning de seneste to måneder modsat forventninger, hvilket øger risikoen for højere inflation i de kommende måneder.

Bekymringerne om olielagrene mindskedes, efter at Energy Information Administration sagde, at der forventes en rekordhøj skiferproduktion i marts. Yderligere er olieeksporten blevet genoptaget i en vigtig havn i Tyrkiet efter det ødelæggende jordskælv i området, skriver Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også