Olieprisen holder sig nogenlunde stabil trods øget kinesisk efterspørgsel

Kombinationen af øget kinesisk efterspørgsel og udviklingen i de amerikanske olielagre holder olieprisen nogenlunde i ro.
Foto: Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
AF MARKETWIRE

Opsvinget i Kinas efterspørgsel som følge af landets genåbning og stigningen i de amerikanske olielagre holder oliepriserne fra de store udsving torsdag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 85,21 dollar mod 84,37 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,53 dollar mod 77,93 dollar onsdag eftermiddag.

”De amerikanske olielagre fortsætter med at overgå forventningerne, hvilket i nogen grad undergraver den positive stemning båret af håbet om en genopretning af Kinas efterspørgsel,” siger analytiker hos Haitong Futures ifølge Reuters.

De amerikanske olielagre steg i sidste uge til dets højeste niveau siden juni 2021. Stigningen blev hjulpet på vej af en højere produktion, lyder det ifølge Energy Information Administration, skriver Reuters. USA oplevede ligeledes stigninger i blandt andet benzinlagrene, mens efterspørgslen samtidig fortsatte lavt niveau.

Den amerikanske centralbank advarer om flere rentestigninger for at køle inflationen, men en stærkere efterspørgsel i Kina er med til at støtte oliepriserne.

Ifølge en note fra analytikere hos ANZ Bank vil genåbningen i Kina kunne skubbe den globale efterspørgsel op med 2,1 mio. tønder om dagen i det kommende år, det skriver Reuters.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også