EU hyrer firma til fællesindkøb af gas

I håbet om at fællesindkøb af gas til EU-landene vil holde gaspriserne nede, har EU-Kommissionen nu tegnet kontrakt med en virksomhed, der skal stå for opgaven.
LNG-terminal i Tyskland | Foto: Michael Sohn/AP/Ritzau Scanpix
LNG-terminal i Tyskland | Foto: Michael Sohn/AP/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen har udnævnt EU’s største gaskapacitetsplatform Prisma til at beregne EU’s gasbehov og stå for at hente tilbud hjem fra forskellige udbydere, så man kan matche EU-landenes behov. 

Det skriver Reuters.

EU-landene skal offentliggøre, hvor meget gas de vil indkøbe i starten af foråret, så de første fælles indkøb kan gøres inden sommer for at fylde de europæiske gaslagre til næste fyringssæson. 

For at den fællesindkøbsmekanisme skal fungere, er det meningen, at EU-landene sammen skal købe mindst 15 pct. af den mængde de skal bruge for at fylde deres gaslagre 90 pct. 

Ifølge Euractiv har EU-embedsmand dog sagt, at nogle af de store energiselskaber ikke har stor lyst til at gå med i indkøbsfællesskabet, fordi de mener, at de allerede er i stand til at forhandle gode kontrakter på egen hånd og ikke tror på, at fælles EU-indkøb vil give lavere priser. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også