Oliepriserne falder på recessionsfrygt og stigende lagre

Udviklingen markerer anden uge i træk med store stigninger i oliebeholdningen.
Foto: Pascal Rossignol
Foto: Pascal Rossignol
AF MARKETWIRE

Oliepriserne falder kraftigt torsdag efter øget frygt for en amerikansk recession og en stor stigning i de amerikanske lagre. En overraskende stigning i de amerikanske olielagre påvirker ligeledes priserne.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 83,87 dollar mod 87,29 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,23 dollar mod 81,77 dollar onsdag eftermiddag.

Data viser, at det amerikanske detailsalg i december faldt mere end nogen anden måned sidste år, hvilket sammen med fald i indkøb af andre goder er med til at trække forbruget og økonomien i en forkert retning.

”De forringede amerikanske økonomiske data forværrede forventningerne til olieefterspørgslen, mens frygten for recession stiger igen,” siger Tina Teng, der er analytiker hos CMC Markets, til Reuters.

De amerikanske olielagre steg i sidste uge med omkring 7,6 mio. tønder ifølge kilder, der citerer tal fra American Petroleum institute, API.

Analytikere udspurgt af Reuters havde ellers forventet et fald i olielagrene på omkring 600.000 tønder. Udviklingen markerer anden uge i træk med store stigninger i oliebeholdningen.

De officielle tal for oliebeholdningen udkommer senere i dag fra den amerikanske energistyrelse, EIA.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også