Ørsteds kulforbrug steg markant i 2022

Ørsteds kulforbrug voksede hele 18 pct. sidste år trods ambitioner om at bevæge sig i en mere bæredygtig retning.
Foto: Ørsted
Foto: Ørsted
AF MARKETWIRE

Ørsted brændte langt mere kul af på sine kraftvarmeværker sidste år, grundet det pres energiforsyningen var under i Europa. Ørsteds kulforbrug voksede hele 18 pct. sidste år, hvilket skete på trods af ambitioner om at bevæge sig i en mere bæredygtig retning.

Det skriver Børsen.

Som konsekvens af krigen i Ukraine har den europæiske energiforsyning det seneste år været under pres. Det har medført, at afbrændingen af kul er vokset hos Ørsted. Ørsteds kraftvarmeværker brændte i 2022 omkring 950.000 ton kul af.

”Det går stik imod vores ambition, og det er et tilbageslag. Det lægger vi ikke skjul på. Vores ambition er jo at løse energikriser ved at udbygge vedvarende energi, men det tager altså noget tid. I mellemperioden har vi været nødt til at bruge kul,” forklarer direktør for Ørsteds kraftvarmeværker Ole Thomsen til avisen.

Ørsted har haft som mål helt at udfase brugen af kul i 2023, men grundet både problemer med at anskaffe biomasse, der normalt kommer fra Rusland, og presset på energiforsyningen har den danske energikæmpe ikke kunne bevæge sig i den ønskede retning.

For at sikre den danske elforsyning er Ørsted blevet pålagt af myndighederne at genoptage og forlænge driften på værker, der fyrer med kul. Ole Thomsen forventer derfor ikke, at kulforbruget vil falde i 2023, lyder det ifølge Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud