Oliekæmperne Exxon og Chevron styrer mod rekordoverskud i 2022

De to amerikanske kæmper i sektoren Exxon Mobil og Chevron forventes at få næsten 100 mia. dollar i overskud i 2022.
Foto: Angus Mordant
Foto: Angus Mordant
AF MARKETWIRE

Rekordoverskud kan være på vej i olieselskaberne oven på en skarp vending efter coronapandemien.

De to amerikanske kæmper i sektoren Exxon Mobil og Chevron forventes at få næsten 100 mia. dollar i overskud i 2022. Oliekæmperne kapitaliserer på stigninger i oliepriserne som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Det skriver Financial Times.

Estimater sammensat af S&P Capital IQ viser, at Exxons overskud i 2022 vil være på hele 56 mia. dollar, mens Chevrons forventes at være på 37 mia. dollar.

Det er resultater, der i givet fald vil være rekordhøje for begge selvskaber. Det er en markant udvikling fra den situation, som selskaberne befandt sig i forrige år, hvor de stadig kæmpede med følgerne af faldet i oliepriserne grundet coronapandemien og konsekvenser af deres klimastrategi, lyder det ifølge Financial Times.

Firmaerne har formået at modstå pres fra klimaaktivister og aktionærer om at gå i en mere klimavenlig retning. De fastholder begge, at olie og gas vil drive verdensøkonomien de næste årtier på trods af globale indsatser, der ønsker at flytte økonomien væk fra de klimabelastende fossile brændstoffer.

Tænketanken Carbon Tracker vurderer, at selskabernes langsigtede planer om vækst ikke er i overensstemmelse med den amerikanske regerings klimamål, hvilket kan vise sig at være en finansiel risiko, skriver Financial Times.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs