Njord-partnere vil omlægge platform til el

Okea skal sammen med Equinor elektrificere platformene ved Njord-feltet. Det skal hjælpe til at reducere den norske CO2-udledning, lyder det.

Ud fra målet om at reducere CO2-udledningen med 130.000 ton om året fra 2027 vil Equinor sammen med Okea omlægge Njord-platformene til eldrift, lyder det fra selskabet, der på vegne af partnerne har indsendt en revideret driftplan til det norske industriministerium.

Investeringsestimatet lyder på omkring 7,3 mia. norske kr., hvor af 3 mia. norske kr. skal dække andelen af Njord-licensen.

I samarbejdet kommer Equinor til at stå for at elektrificere og opgradere Njord A og et kabel fra Draugen-feltet til Njord, mens Okea skal udvikle el-infrastrukturen fra land til Draugen, som selskabet er operatør for.

”Njord A og Njord Bravo, det flydende lager- og aflastningsfartøj (FSO), vendte tilbage til feltet i efteråret efter omfattende opgraderinger og vil snart være klar til 20 år mere med produktion og værdiskabelse. Vi fortsætter nu moderniseringen af Njord ved at omlægge til eldrift.” lyder det fra Trond Bokn, Equinors senior vice president for projektudvikling.

Omkring 60 pct. af strømmen, som Njord A, bruger, vil med projektet blive dækket af elektricitet, blandt andet fordi to gasturbiner bliver erstattet med el. Njord Bravo bliver fuldt elektrificeret.

Felterne får samlet et effektbehov på 80 MW om året, lyder det. Man forventer, at projektet kan starte i 2027 med godkendelse fra industriministeriet.

Finansieringen af projektet kommer blandt andet fra Hyme, Bauge og Fenja-tieback felterne.

Wintershall Dea ejer 50 pct. af feltet sammen med operatør Equinor med 27,5 pct. og Neptune Energy med 22,5 pct.

NKT vinder kabelordrer for over 1 mia. kr. - Equinor blandt kunder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også